Pečená krmiva
Pečení je pomalý proces, který má řadu výrobních limitů a například vyžaduje mnohem více času, než klasická výroba extrudovaných krmiv. To si velkovýrobci nemohou dovolit, ale rodinná firma s menší produkcí a omezeným počtem věrných zákazníků, které jde především o kvalitu, ano. Pečení má pro zdraví tolik výhod, že rozhodně stojí za to:
- výrobní proces opravdu šetrný k surovinám
- uchování živin, vitaminů a dalších prvků
- snadnější trávení krmva
- udržuje chuť a aroma
- krmivo nebobtná
- granule nelepí a nezapáchají
V první řadě se tedy jedná opravdu o šetrný výrobní proces, který perfektně chrání kvalitu především bílkovin v syrových ingrediencích. I vitaminy, minerály a stopové prvky jsou uchovány v podstatě v nezměněné podobě. Pečené jídlo se také mnohem snadněji tráví. Pečení k tomu udržuje chutě a aromata surovin, což znamená, že už se do krmiv nemusí přidávat žádné zvýrazňovače chuti a vše je přírodní.
Pečené krmivo po namočení navíc nebobtná a tím zabraňuje torzi žaludku. To je velká výhoda hlavně u větších plemen, kde přetočení žaludku hrozí častěji. Extrudované krmivo je naopak vařené ve vodě, přičemž kvůli vysokým teplotám ztrácí přírodní vitaminy, které se následně ve výrobě nahrazují umělými. Co se týče použitých surovin, extrudované krmivo se vyrábí převážně z mouček, protože extrudéry nejsou schopny pojmout tolik čerstvých surovin. Extrudovaná krmiva po namočení navíc bobtnají a představují tedy větší riziko přetočení žaludku.
Můžete si to jednoduše ověřit tak, že když vložíte ruku do krmiva Magnusson, nebudete mít ruku mastnou. U extrudovaných krmiv je to naopak. To vše znamená, že krmiva Magnusson jsou tak přírodní a výživná, jak je to jen možné. A jsou také chutná, ale to asi nemusíme říkat!
Pro více informací můžete pokračovat na další stránky:
Chcete se zeptat ještě na něco jiného? Dejte vědět!